کالج ها در آلمان

اطلاعات کلی برای پذیرش لیسانس و کالج در آلمان

کالج ها در آلمان

اطلاعات کلی برای پذیرش لیسانس و کالج در آلمان

۶ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است

چند وقت پیش که تو اینترنت میگشتم به یه سری نوشته ها برخوردم که دوستی به نام علی اونارو نوشته بود و بسیار کاربردی بودن به مین دلیل تصمیم گرفتم برای بیشتر دیده شدنشون با عنوان "آلمان از زبان علی" بزارمشون تو وبلاگ.البته ایشون دوست من نیست و بقیه متنایی که زیرش اسم علی میبینید یکی دیگس.

همینطور به دنبال سوال های بسیار زیاد دوستان در مورد M-Kurs و رشته ی پزشکی تصمیم گرفتم متن کوتاهی از زبون ایشون بزارم چون من واقعا اطلاعی درباره ورود به دانشگاه این رشته و شرایطش ندارم و اکثر سوالاتی که از من میشه خیلی ابتدایی و در همین مورد هست.. من فقط این متن رو گذاشتم تو وبلاگ . امیدوارم این بتونه برخی از سوالاتتون رو پاسخ بده..

پزشکی در آلمان:

کسانی که میخوان در آلمان پزشکی بخونن به دو دسته تقسیم میشن:

1- کسانی که باید برن کالج یا علاقه دارن برن کالج:

این دسته به نسبت کار راحت تری دارن برای تحصیل در رشته ی پزشکی در آلمان, طبق شواهد و تجربیات! به اضافه ی این نکته که این دسته عملکرد بهتری دارن برای ادامه تحصیل در آلمان چون 1 سال به زبان آلمانی دروس تخصصی رشته ی مورد نظرشون رو خوندن و به عبارت بهتر یک سال تجربه تحصیل در آلمان دارن! ضمن این که مدرک پایانی کالج رو در رشته ی M-Kurs دریافت میکنن که مسلما کار رو برای پذیرششون راحت تر میکنه. بعضی به کالج به چشم هدر دادن 1 سال وقت نگاه میکنن و بعضی به چشم یه فرصت عالی برای تحصیل در آلمان! این دسته اگه شرایطش رو داشته باشن و حتی اگه نیازی هم نداشته باشن داوطلبانه میرن کالج! کالج با توجه به شرایط سنی, راه رسیدن به پزشکی رو ساده تر میکنه! در این مورد مطمئنم که به قبولی پزشکی در ایران هیچ احتیاجی ندارید! فقط یه قبولی کنکور ساده با توجه به شرایطی که قبلا گفتم کفایت میکنه!



اما یه سری از سوالات متداول که برای تحصیل در رشته ی پزشکی جمع آوری شده توسط موسسه DAAD و سایت study-in.de:

1- چند درصد از صندلی ها به دانشجویان خارجی اختصاص داده میشن ؟
به طور میانگین حدود 8 درصد.

2- چقدر طول میکشه تا در رشته ی پزشکی پذیرفته بشیم ؟
اگه نمره های عالی داشته باشین احتیاجی به صبر کردن نیست! اگه نه بهتره شروع به تحصیل در یه رشته ی دیگه بکنید چون مدت زمان قرار گرفتن در لیست انتظار برای پزشکی میتونه حتی 3 ترم تحصیلی طول بکشه!

3- من میخوام در آلمان پزشکی بخونم, اما نمیدونم چطور باید اقدام کنم ؟
دانشجویان خارجی باید از طریق دانشگاه یا اسیست اقدام کنن! در ابتدا باید دانشگاه های موردنظر رو انتخاب کنید و بعد با دفتر بین الملل در تماس باشید تا از طریقه ی صحیح درخواستتون مطلع بشید. این دفتر همینطور اطلاعات لازم در زمینه ی مدارک و مدرک زبان رو در اختیارتون میزاره.

4- اگر یک دوره ی یک ساله زبان آلمانی رو طی کنم بلافاصله در رشته ی پزشکی پذیرفته میشم ؟
تحصیل در رشته پزشکی فقط به زبان آلمانی امکان پذیر هست! آلمانی هم برای تحصیل هم برای زندگی ضروری هست. همینطور نمره ی خوب در امتحان های DSH یا TestDaF یه عامل مهم به حساب میاد. اما متاسفانه یه مدرک زبان موفق هیچ تضمینی برای پذیرش در رشته ی پزشکی ایجاد نمیکنه! این مورد بستگی به نمره های شما و نظر دانشگاه داره!

5- میتونین چند دانشگاه خوب برای پزشکی در برلین و مونیخ به من معرفی کنید ؟
چرا فقط برلین و مونیخ ؟!!! 32 دانشکده ی پزشکی در سراسر آلمان وجود دارن که کیفیت همگی تقریبا با کیفیت دانشگاه های پایتخت برابری میکنه!

۹ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۵۳
no one knows

پیدا کردن یک سقف در آلمان !


پیدا کردن محل اقامت در آلمان برای کسانی که تازه و تنها وارد این کشور می شوند کاری بسیار دشوار و زمان بر است. به دلیل بسته بودن راه های انتقال پول از ایران به آلمان ، شما نمی توانید به راحتی برای صاحب خانه ها پول واریز کنید و همین مسئله باعث می شود که نتوانید از ایران جایی برای اقامتتان آماده کنید.
از طرف دیگر در سال های اخیر کلاهبرداری های زیادی در بازار اجاره ملک در آلمان اتفاق می افتد که توصیه می شود به دوستان ، تا حد امکان بعد از ورود به آلمان و مشاهده محل اقامت ، پول را به صاحب خانه بدهند.
اگر دوست یا آشنایی در آلمان دارید می توانید چند روز ابتدایی پس از ورودتان را در کنار آنها اقامت داشته باشید تا بتوانید جای مناسبی برای خودتان پیدا و اجاره کنید.
دوستان دیگری که فامیل و یا دوستی در آن شهر مورد نظرشان ندارند ، می توانند با اقامت در اتاق های اجاره روزانه و یا هتل های ارزان ، مدتی را بگذرانند و به دنبال جایی برای سکونت طولانی مدت باشند.
در ادامه سایت های اتاق با اجاره روزانه و هتل های ارزان معرفی خواهم کرد.

اول راجع به انواع مختلف مکان هایی که در آلمان می تونید در اون اقامت کنید توضیح بدم.
نوع اول خوابگاه دانشگاه ، که شما خیلی شیک و مجلسی یک دقیقه بعد از اینکه پذیرشتون به دستتون رسید باید به خوابگاه دانشگاه ایمیل بدید (پذیرشتان را هم ضمیمه ایمیل کنید)
که من حدودا فلان تاریخ میام به آلمان و خوابگاه می خوام.
برای پیدا کردن خوابگاه باید کلمه ی Studentenwerk و در ادامه ی آن نام شهری که می خواهید بروید را در گوگل سرچ کنید.
مثلا : Studentenwerk hannover
برای کسانی که کالج می خواهند امتحان بدهند معمولا خوابگاه تا زمان قبولی امتحان داده نمی شود.
هرچند بعضی ها می گن که اگه برید پیله بشید ممکنه بهتون خوابگاه بدن تا قبل از نتیجه امتحان. اما این کار ریسک هست و شما واقعا باید یه جایی برای موندن داشته باشید تا حداقل چند هفته ی اول بعد از ورودتان به آلمان.
خوابگاه های دانشگاه انواع متفاوتی داره . بعضی هاشون یک سوئیت کامل هست که آشپزخانه و سرویس بهداشتی هم داره.
اما بعضی خوابگاه ها آشپزخانه و سرویس بهداشتی مشترک برای یک طبقه دارند.

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۲۰
no one knows


زمان صدور ویزای آلمان در ایران برای افراد کاملا متفاوت است. اما این کار معمولا بین 6 تا 8 بعد از مصاحبه اتفاق می افتد.
نکاتی وجود دارد که ممکن است کار شما را طولانی تر کند. مثل فرم امنیتی یا نقص مدرک و...


فرم امنیتی  برای معمولا دانشجویان فوق لیسانس و دکترا است که رشته های خاصی مثل شیمی ، مهندسی های مربوط به فیزیک و هسته ای ویا کسانی که موضوع پایان نامه شان از موضوعات خاص و یا ذکر شده باشد .
ممکن است اشتباهی در ارسال مدارک شما اتفاق بیفتند و این کار باعث طولانی تر شدن روند صدور ویزای شما خواهد شد.
اما برای پیگیری چکار باید انجام داد:
حدودا یک الی 3 روز بعد از مصاحبه سفارت فرم درخواست شما را به صورت اینترنتی برای شهری که پذیرش شما صادر شده است ، می فرستد.
اگر برای کالج اقدام کرده اید ، سفارت باید فرم درخواست شما را به شهری که کالج در آن قرار دارد ، بفرستد.
از زمان ارسال این فرم تا ارسال مدارک حدود 20 الی 25 روز سفارت فرصت دارد.
شما از هفته سوم بعد از مصاحبه تان می توانید از طریق ایمیل و یا تلفنی با
Ausländeramt / Ausländerbehörde یا اداره خارجی های شهری که باید در آن حضور پیدا کنید ، وضعیت ویزا را بپرسید.
در لینک زیر شما می توانید به ترتیب حروف الفبا سایت اداره خارجی های مورد نظرتان را پیدا کنید.
http://www.auslaenderaemter.de/buchstabe_a.php
* توجه داشته باشید که برخی شهرها در طول پروسه بررسی درخواست ویزا ، به کسی اطلاعاتی نمی دهند. در این مورد فقط باید صبر کنید تا بررسی تمام شود.
بسته به اینکه چه زمانی سفارت پرونده شما را به آن شهر ارسال می کند و چه تعداد متقاضی برای آن شهر وجود دارد ، بررسی پرونده طول خواهد کشید.
از هفته پنجم-ششم شما از طریق تماس با شماره های 42-39991741 021 می توانید با بخش ویزای سفارت تماس بگیرید و با اعلام شماره پرونده تان (روی فیشی که روز مصاحبه گرفتید نوشته شده) از آنها خواهش کنید که وضعیت پرونده تان را بگویند.
اینجا شما می توانید لیست پرونده هایی که جواب آنها مثبت است مشاهده کنید که افراد می توانند طبق تاریخ اعلام شده برای
 تحویل ویزای خود اقدام کنند.
لیست مذکور پایین سمت چپ صفحه می باشد با عنوان: پاسخ مثبت درخواست های ویزای دانشجویی، دکترا، فرصت مطالعاتی و پژوهشی
** این لیست هر چند روز یکبار ، آپدیت می شود.

*ممکن است ویزای شما آماده بشود اما شماره پرونده شما در لیست جواب مثبت ها نباشد. اگر دیدید که بعد از 5-6 هفته هیچ خبری از ویزایتان نشد حتما با سفارت تماس بگیرید و پیگیر کارتان شوید.
* حتی الامکان در اولین روزهایی که دانشگاه ها شروع به کار برای گرفتن مدارک و روند ارسال پذیرش می کنند ، مدارکتان را ارسال کنید.
زیرا گرفتن ویزا در ایران کاری زمان بر است و برای کسانی که امتحان ورودی کالج دارند حتما باید 2-3 ماه قبل از امتحان به مصاحبه بروند تا در زمان مناسب به امتحان در آلمان برسند.



با تشکراز سپهر

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ اسفند ۹۴ ، ۱۴:۴۷
no one knows

خیلیا برای روز مصاحبه استرس دارن و بیشترشم هم از روی شنیده هاست.نظر بنده اینه که بله تا حدودی درسته اولا اون افیسر که از صبح نشسته پشت باجه وقتی هر کسی میاد مدارکش مرتب نیس و کلی وقت بقیه رو میگیره مسلما اعصابش خورد میشه دوما بستگی به فرد و برخورد شما هم داره. همه مسئول ها بد اخلاق  نیستن وشماهم باید سعی کنین طلبکارانه با افیسر برخورد نکینین و نرید رو اعصابش ولی وقتی شما مدارکتون کامل و مرتب باشه اصلا نیازی به استرس و ترس نیس..
از ابتدا وقتی از چهارراه استانبول به سمت سفارت میاین درب دوم برای کسایی هستش که مصاحبه دارن.. بعد از نشون دادن پرینت ایمیل وقتنون از گیت امنیتی رد میشین و وارد حیاط میشین. 3 تا باجه جلوتونه. باجه سمت راست برای مصاحبه دانشجوییه. پاسپورتتون رو بهش نشون میدین و اسمتون رو چک میکنه و به سمت جایی که باید برین راهنماییتون میکنه. توصیه من اینه که اگه مدرکی رو نیاوردین یا روی چیزی شک دارین از همین باجه بپرسین و راهنماییتون میکنه بعد گوشیتون رو داخل قفسه میزارین. روبروتون دری هست به سمت پایین بعد از اینکه وارد سالن اصلی شدین یه اتاقکی پارتیشن بندی شده هست که برای مصاحبه دانشجوییه... اونجاس که مدارکی رو که آماده کردین باید تحویل بدید..

برای روز مصاحبه  توصیه می کنم قبلش حتما چک لیست مربوطه را دانلود کنید و اول اون رو مطالعه کنید اما ترتیب مدارک باید همونطور که زیر توضیح داده باشه. به طور کل برای روز مصاحبه به 2 دسته مدارک نیاز دارید: یک سری اصل ها و یک سری دیگه کپی هاست. حواستون باشه وقتی مدارک رو به ترتیب زیر مرتب کردین زمانی که مدارک رو میزارین جلوتون روی همه باید فرم درخواست ویزا و زیری ترین مدرکتون باید انگیزه نامه باشه

(برای راحتی ببیشتر هر مورد که نیاز به توضیح داره به صورت لینک هست و با کلیک توضیحش رو میبینین. فعلا درباره تک تک موارد توضیح داده نشده ولی به مرور تکمیل میشه)

دسته اول

۱. فرم درخواست ویزا + ۱ عکس

۲. کپی 2 صفحه اول پاسپورت (از قبل پاسپورتتون باید امضا شده باشه و بعد از روش کپی بگیرید)

۳. کپى همه صفحات شناسنامه

۴.اصل پذیرش

۵. اصل گواهی تمکن مالی

٦. اصل ترجمه مدارک تحصیلی

٧. کپی مدارک زبان (اصل مدرک زبان رو ازتون نمیگیرند ولی همراهتون ببرید)

۸. اصل مدارک شغلی/ گواهی کار (اگه جایی کار یا کار آموزی کردین در غیر اینصورت نیاز نیست)

۹. زندگی نامه یا رزومه (امضا شده)

۱۰. انگیزه نامه (امضا شده)

 

۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ اسفند ۹۴ ، ۱۴:۵۹
no one knows

فرم درخواست ویزای دانشجویی رو میتونین از سایت سفارت آلمان در قسمت فرم درخواست ویزای اقامت میتونین دانلود کنین.. برای راحت تر پر کردن این فرم یه نمونه که یکی از دوستان زحمتشو کشیده به صورت تصویری گذاشتم. این فرم رو پر میکنید و نیاز به عکس هم داره همونطور که توی لیست اومده اما نباید عکس رو به فرم منگنه کنید یا بچسبونید.. فقط همراهتون باشه افیسر خودش این کار رو انجام میده.. دقت کنید بهتره که عکس قدیمی تر از 6 ماه قبل نباشه و اگر خانوم هستین توی عکس باید گوش هاتون معلوم باشه. به عکاسی بگین برای سفارت میخوام خودشون میدونن. بی حجاب و با حجاب بودنشم زیاد مهم نیست.

(عکس های زیر یکی از دوستان زحمت کشیده توضیح های زیر رو انجام داده. اسمشم نمیدونم ولی دستش درد نکنه هر جا هست)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ اسفند ۹۴ ، ۱۳:۰۰
no one knows

دوست عزیز آقا مهران زحمت کشید برای دوستانی که مشمول هستن و برای کارای سفارت پاسپورت نیاز دارن. این متن رو نوشت:

همونطور که میدونید اگه تا قبل از سن مشمولیت پاسپورت گرفته باشید 4 سال اعتبار داره ولی اگه در دوران مشمولیت اعتبارش تموم شه باید برید به بهانه ی رفتن سفر خارجی پاسپورت بگیرین روندش برای دوستانی که مشکل سربازی دارند و الان در حال تحصیل هستند یا اون یکسال فرجه بعد از اتمام تحصیل را دارند:
از دانشگاه تقاضای گواهی اشتغال به تحصیل یا پایان تحصیل بدید ( از بخش نظام وظیفه دانشگاه نه آموزش ) که باید کشور مقصد و همینطور تاریخ سفر ذکر بشه حتما (تاریخ مهم نیست یه روز نزدیکی رو بگید فقط)، بعد میرید نظام وظیفه بهتون فرم میده که باید در بانک قوامین یه حساب واسه خودتون باز کنید و مبلغ وثیقه رو هم به حساب نظام وظیفه بانک قوامین واریز کنید مبلغ وثیقه زیارتی کمتر 2 تومن بوده که الان شده 3 میلیون.

کپی از دفترچه حساب ، اصل فیش واریزی و یه فرم که خود نظام وظیفه بهتون میده رو میبرید نظام وظیفه براتون اجازه صدور پاسپورت رو صادر میکنه. 24 ساعت بعدش میرید پلیس +10 کارای پاسپورت رو انجام میدید، دیگه پاسپورت رو دارید ازتونم پس نمیگیرن.

* فقط حتما حتما باید 1 ماه بعد برید نظام وظیفه بگید سفرم کنسل شده تا وثیقه رو بهتون بدن اگر به نظام وظیفه نرید وثیقه رو که برمیدارن هیچ تا 6 ماه هم ممنوع الخروج میشید بعدم واسه اجازه خروج گرفتن مجدد اذیتتون میکنن. بارم میگم نه توی پاسپورت چیزی نوشته میشه و نه بعدا ازتون پسش میگیرن چون بعدا واسه صدور مجددش داستان پیش میاد واسه خودشون. ایشالا زمان سفارت که کارای وثیقه اصلی 15 میلیونی رو کردید فایلتون کامل باز میشه برای آلمان و بدون هیچ مشکلی میتونید بلیط رزرو کنید.

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۲۰
no one knows